Bezig met het laden van Evenementen

3-daagse – Boxing, Breathing & Being

Georganiseerd door: 

Daniel & Lieve

28/08/2024 tot 30/08/2024
10:00 tot 16:00

€465 – €525

Het Verblijf, Rosweg 54, 1750 Lennik

€465 – €525

Data: 28 (start 10:00), 29 en 30 augustus 2024 (einde 16:00)

Een 3-daagse inclusief ontbijt, middagmaal en avondmaal, lounge met bibliotheek, zitkuil met vuurschaal, prachtige tuin met vijver, salon.

“Boxing en Breathing” is een combinatie van therapeutisch boksen en bewust verbonden ademen. Enerzijds is het een fysieke en krachtige ontlading van spanning, emotie, pijn, … en anderzijds is het terug opladen met nieuwe levensenergie.

Bewust verbonden ademen is een simpele en doeltreffende ademtechniek waarmee we het lichaam zijn werk laten doen. Door de in- en uitademing aan elkaar te verbinden komt je lichaam in een energetische dimensie waarbij blokkades, angsten, thema’s en oude herinneringen worden aangeraakt. Laagje per laagje wordt er naar de essentie toe gewerkt. Je lichaam geeft enkel vrij wat je op dat moment nodig hebt en aankan.

Door krachtig en bewust te ademen zonder pauze worden oude emoties terug naar het bewuste niveau gebracht, gaan we deze doorvoelen en ademen we er doorheen. Dit werkt door tot op celniveau. Je voelt je lichter.

Door verbonden te ademen brengen we weer stroming op de plaatsen waar het nodig is. Deze ademtechniek helpt je om op natuurlijke manier de weg te vinden in balans en verantwoordelijkheid. We bouwen dit geleidelijk aan op.

Je lichaam wil je wat vertellen en vraagt je aanwezigheid. Het is namelijk de bewaker van jouw waarheid. Van elke seconde van je leven. We gaan het lichaam aanspreken om hierin nieuwe keuzes te maken en andere wegen te bewandelen.

“Being” is bewegend aanwezig zijn met jezelf en de ander.

Om anderen te kunnen bewegen moet je zelf bewogen zijn.

Er zijn zes redenen waarom bewegen zo belangrijk is:

 1. Bewegen is goed voor hart en bloedvaten.
 2. Bewegen kan de kans op hart- en vaatziekten met 20 tot 30% verlagen.
 3. Bewegen maakt je fitter. Je spieren worden sterker en je conditie verbetert.
 4. Bewegen zorgt ervoor dat je beter in je vel zit. Het vermindert stress, angsten en depressieve gevoelens.
 5. Bewegen verbetert de kwaliteit van je slaap. Je komt makkelijker in slaap én je slaapt beter.
 6. Bewegen zorgt ervoor dat je gemiddeld langer leeft.

We gaan onder andere wandelen. Door frisse lucht en natuur om je heen verankert je geest zich weer helemaal in je lichaam. We openen de zintuigen, voelen de wind op de huid, kijken naar de lucht, het licht , de schaduwen en de kleuren om ons heen.

Als bewegen al een tijdje moeilijk en/of pijnlijk is (bijvoorbeeld door chronische pijn: fibromyalgie, CVS, TMS, …) leren we dit terug opnieuw doen door gebruik te maken van Smovey’s, door te leren om te verkleinen en te vertragen i.p.v. te rekken en te strekken. We doen dagelijks een korte integratie-oefening die je na het weekend elke dag thuis kan doen om dicht bij jezelf te blijven.

In essentie wil het leven zich uitdrukken. Het is de kunst van ‘repressie’ weer terug te bewegen naar ‘expressie’. Transformatief, creatief, expressief, … schrijven helpt om een gesprek met jezelf en de nog onbekende delen aan te gaan. Papier is geduldig en ontvangt zonder oordeel. Wat je hebt neergeschreven spiegelt zich terug omdat een schrijfsessie afgerond wordt met de gelegenheid tot reflectie.

Wat je mag verwachten?

 • Bewust verbonden ademen & andere ademtechnieken
 • Therapeutisch boksen, kennismaken met verschillende bokstechnieken
 • Bewegen met smovey’s, TRE (Stress en Spanning loslaten) en Authentic Movement
 • Transformatief wandelen, ten volle gebruik maken en genieten van en via alle zintuigen
 • Een cacaoceremonie (met of zonder microdosering truffel), gevolgd door een ademsessie
 • (Vuur)meditatie, op adem komen, creatief schrijven, creatief bezig zijn, stilte en rust,…

Dit weekend is voor iedereen die goesting heeft om zacht te boksen, bewust verbonden te ademen, subtiel te bewegen, wat laagjes dieper thuis te komen, … alles mag en niets moet. Elke activiteit is een uitnodiging en geen verplichting ! Een kadootje voor jezelf om te ontladen en op te laden en vol energie de zomervakantie af te ronden.

Ook voor mensen met chronische pijn.

Begeleiders
Lieve Van Beeck – www.lievevanbeeck.be
Daniel Ciccodemarco – www.cicco.be

Data
28 (start 10:00), 29 en 30 augustus 2024 (einde 16:00)

Locatie
Het Verblijf – Lennik

Kostprijs
€525 (kamer alleen)
€495 (kamer met iemand anders delen)
€465 (kamer met twee anderen delen)

Elke kamer heeft een eigen badkamer en toilet. De grotere kamers hebben een kleine zithoek. Wie eerst is, is eerst. Als bepaalde kamers vol zijn, dien je een andere keuze te nemen.

Inclusief ontbijt, middagmaal en avondmaal, lounge met bibliotheek, zitkuil met vuurschaal, prachtige tuin met vijver, salon

Boeken kan je door contact op te nemen onderaan deze pagina: Boxing, Breathing & Being

€465 – €525

Categorieën

Tags

3-daagse – Boxing, Breathing & Being

€465 – €525

Inschrijven

Voor je inschrijving hebben we nog wat gegevens nodig. Nadat je onderstaand formulier hebt verzonden nemen we contact met je op om je inschrijving te voltooien en je te verwelkomen op ons evenement.

Voor verdere communicatie